Каталог

Умниче математиче 2 (Буквички обични - низ от маниста 2)

Умниче математиче 2 (Буквички обични - низ от маниста 2)
Издателство: Марк-91
ISBN: марк-91
Цена: 8,00лв.

БУКВИЧКИ ОБИЧНИ – низ от мъниста
УМНИЧЕ МАТЕМАТИЧЕ


Програмна система
“Дете със златно сърчице“

Учебна книжка за предучилищна група в детската градина и училище - образователни направления „Български език и литература” и „Математика”. С две лица, формат А4.
Одобрено със Заповед № РД 09-317/05.03.2007 год. на министъра на образованието и науката.
Част първа: Включва 15 букви, 5 цифри, математически знаци и български приказки-пиески.
                         Цена: 8,00 лв.
Част втора: Включва 15 букви, 5 цифри, математически знаци и български приказки-пиески.
                         Цена: 8,00 лв.
Буквите в книжката са подредени в ред, съобразен с физиологичното развитие на детето. Всяка буква е развита на две страници в 7-8 задачки за изпълнение, които развиват умения от петте образователни ядра, включени в направление „Български език и литература”: „Говорене и слушане – формален план”, „Говорене и слушане-съдържателен план”, „Граматика”, „Фонетика”, „Подготовка за четене и писане”.
Използвани са доказани добри практики за овладяване на роден език: довършване на разказ по дадено начало и картинка, създаване на разказ по сюжетни картинки, разказ с фантастичен бином, много словесни игри, текстови задачи с подмяна на глаголното време, фокуси със звукове и думи. Предложени са много задачи-игри за определяне броя на звуковете и сричките, къщичка на звуковете и къщичка на сричките и т.н.

 Всяка цифра в учебната книжка „Умниче математиче” е развита на две страници в 7-8 задачки за изпълнение, които развиват умения от петте образователни ядра, включени в направление „Математика”: „Количествени отношения”, „Измерване”, „Пространствени отношения”, „Времеви отношения” и „ Геометрични фигури и форми”. Книжката съдържа много интересни задачи-игри с математическо съдържание.
„Буквички обични - низ от мъниста” и „Умниче математиче” е книжка с две лица – формат А4, богато илюстрована в най-близката до детската психика гама.
За усъвършенстване фината моторика на пишещата ръчичка са предложени задачки за попълване на квадратна мрежа с фигурки, букви и цифри, както и задачки за оцветяване.
В двете части на книжката са включени и български приказки-пиески, като продължение на работата по направление „Български език и литература” и преминаване в ядро „Драматизации, етюди и артистично игрово пространство” на направление „Игрово пресъздаване и изразителност”.
Учебните книжки за индивидуална работа са неразривно свързани с помагалата за колективна работа „Картинна азбука”, „Едно, две, тринки-цифрички в картинки” и „Приказки пъструшки”.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Книжна борса Макрос - Пловдив
Печатница