Каталог

ПЕСЪЧИНКА ОТ ЛУНАТА

ПЕСЪЧИНКА ОТ ЛУНАТА
Издателство: Марк-91
ISBN: марк-91
Наличност: В наличност
Цена: 6,50лв.

Приказка за Петя Дубарова

Книжката е адресирана към детската аудитория – 10-11 годишна възраст. В приказен стил разказва за живота на изключителния поетичен български талант – Петя Дубарова. Включено е оригиналното творчество на малката Петя на 10-13 годишна възраст. Завършва със „Странички за моите приятели”, които чакат да бъдат изписани в духа на посланията от детските лексикони.
„Песъчинка от луната” трябва да прочете всяко българско дете. Книжка, от която струи светлина и обич. Книжка, която разказва за магията на истинския талан, който няма възраст. Книжка, която пръска семенцата на творчеството в най-благодатната почва – децата.
„... Петя изпълнила заръките на орисниците и раздала щедро своята бяла доброта и обич на хората, когато била сред тях... А после, когато човешката злоба и завист докоснали сърцето й, тя заспала своя сън, тихо и внезапно, без да се сбогува с никого. Оставила само синята тетрадка със съкровените детски изповеди, написани с душата на поет, чистотата на дете и мъдростта на старица...
Може би се е превърнала в приказна амейла или малка звездичка от вечността, която с далечната си светлина всяка вечер се взира в спокойно спящите детски лица, за да открие детето, което ще продължи нейната изповед във вълшебната синя тетрадка...” 

Прекрасен подарък завършване на – IV-ти клас.

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Книжна борса Макрос - Пловдив
Печатница