Каталог

Програмиране с Delphi. 1 част - Въведение в ООП

Програмиране с Delphi. 1 част - Въведение в ООП
Издателство: Макрос
ISBN:
Наличност: В наличност
Цена: 6,00лв.

Може би се питаш как са направени фигурите на корицата на учебника, който разглеждаш? Отговорът се крие в самия учебник. Там е описана програма, с която могат да се рисуват и трансформират най-различни красиви фигури. Уменията за изграждане на такава програма, както и други подобни, се усвояват стъпка по стъпка в новото ръководство по програмиране с Delphi.

Delphi е среда за разработка на програми с графичен потребителски интерфейс под управлението на Windows на базата на езика Object Pascal. Тя съчетава простотата на този език с бързината на компилиране и ефективността на компилираната програмна единица. Това я прави изключително подходяща както за начинаещи, така и за утвърдени професионалисти. Богатата палитра с визуални компоненти и удобствата при използването им ще ви спечелят един вечен приятел - Delphi.

Има много книги за Delphi, но в малко от тях са предложени достатъчно количество задачи, така необходими за изграждане и развиване на професионални умения. В ръководството задачите са над 60. Много от тях са решени и предоставени на дискета. Наблегнато е на основните концепции в обектноориентираното програмиране, водещо при решаването им.

Авторът е доцент в катедра "Компютърна Информатика" при ФМИ на ПУ "П.Хилендарски". Настоящото учебно помагало е резултат от дългогодишния му опит в областта на Компютърната Информатика. Задачите включени в ръководството могат да послужат на:

• студентите в подготовката им за семестриални и държавни изпити;

• учителите в часовете по обектноориентирано програмиране и

извънкласна работа.

Книга
Корица: мека
Размери: 14 / 20
ISBN: 954-561-153-7
Страници: 204

Напишете отзив

Вашето име:


Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като код!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Книжна борса Макрос - Пловдив
Печатница