• Рая отвъд голямата вода

Рая получи визата преди два дни. Набързо резервира първия възможен полет. Престъпно нехайство е да се губи ценно време. Беше цяло чудо, че я пуснаха. След взривяването на кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001 получаването на виза за САЩ стана много трудно, накъм невъзможно. Ако пък кандидатът е млад човек, който би могъл да се окаже потенциален емигрант, тогава е дори още по-трудно. Въпреки това Рая получи визата безпрепятствено, изключително лесно и без никакви затруднения.

Казват, че когато човек иска нещо толкова силно, колкото го искаше тя, тогава цялата Вселена помага да се случи. Това и желание, умножено по две и подсилено с мощната енергия на два огнени характера, беше невъзможно да не се удовлетвори. 
Но пък удовлетворяването му беше живо потвърждение на максимата „Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да ти се случи” или другата – „Понякога да не получиш това, което искаш, е голям късмет”. Често, водени от страсти и емоции, ние не знаем дали това, което искаме, действително ни е нужно и ако, не дай боже, го получим, почваме да се кръстим и молим да си го вземат обратно...

В заслепението, в което живее човек е трудно да разбере, че не всичко, което блести е злато и в стремежа си да се докоснеш до златото, най-често и много по-вероятно е да се натъкнеш на станиол. За Рая беше дошло време да започне да различава едното от другото в чисто практически измерения и да спре да витае в облаците. Да слезе на земята и да се устреми към истинските неща.


Рая отвъд голямата вода

  • 17,00 лв.


Автори: Мария Сталева - Дурга